Gerlachus Bierbrouwerij & Whiskystokerij

Burgemeester A Campostraat 17

6336BN Hulsberg

Masterclass compact - meet the distiller

Tijdens deze whisky masterclass leer je van de stookmeester het héle proces: van mash tot flesh. Gerlachus is een van de distilleerderijen die z’n eigen mash brouwt en vergist en die daarmee de smaak van het eindproduct al vanaf de bron bepaalt. De selectie van granen en de brouwwijze, temperatuur en vergisting komen allemaal aan bod.

Daarna gaan we snel over naar het distilleren want tijdens de masterclass staat de ketel al te borrelen: van voorloop tot naloop krijgt de bezoeker alles te zien en te ruiken uit zowel de eerste als de 2e stook. Omdat Gerlachus klassiek distilleert in een potstill ziet de bezoeker eens hoe een échte single malt wordt gemaakt: 2x langzaam distilleren om tot de meest smaakvolle en zachte whisky te komen, dat is wel even wat anders dan een column still!

Bijzonder: tijdens de rondleiding mag je álles vragen wat met het maken van whisky te maken heeft, deze stookmeester houdt de kaarten niet tegen de borst maar vertelt honderduit. Wat wilde je altijd al weten? Wat is het effect van Gerlachus’ bijzonder opslag in de kastelen en in de mergelgrotten? Verdient dat nou goed?

Uiteraard wordt er tussendoor geproefd van de wiskie’s die op dat moment voorradig zijn en zorgt de vrouw van de stookmeester voor een hapje tussendoor.

Als je naar huis gaat, weet je álles over whisky maken!

 

Locatie: Gerlachus Distillery

Datum: Zaterdag 31 januari

Tijd: 13:00 uur

Maximaal aantal personen: 10

Prijs per ticket: 25 euro

Masterclass compact - meet the distiller

Tijdens deze whisky masterclass leer je van de stookmeester het héle proces: van mash tot flesj. Gerlachus is een van de distilleerderijen die z’n eigen mash brouwt en vergist en die daarmee de smaak van het eindproduct al vanaf de bron bepaalt. De selectie van granen en de brouwwijze, temperatuur en vergisting komen allemaal aan bod.

Daarna gaan we snel over naar het distilleren want tijdens de masterclass staat de ketel al te borrelen: van voorloop tot naloop krijgt de bezoeker alles te zien en te ruiken uit zowel de eerste als de 2e stook. Omdat Gerlachus klassiek distilleert in een potstill ziet de bezoeker eens hoe een échte single malt wordt gemaakt: 2x langzaam distilleren om tot de meest smaakvolle en zachte whisky te komen, dat is wel even wat anders dan een column still!

Bijzonder: tijdens de rondleiding mag je álles vragen wat met het maken van whisky te maken heeft, deze stookmeester houdt de kaarten niet tegen de borst maar vertelt honderduit. Wat wilde je altijd al weten? Wat is het effect van Gerlachus’ bijzonder opslag in de kastelen en in de mergelgrotten? Verdient dat nou goed?

Uiteraard wordt er tussendoor geproefd van de wiskie’s die op dat moment voorradig zijn en zorgt de vrouw van de stookmeester voor een hapje tussendoor.

Als je naar huis gaat, weet je álles over whisky maken!

 

Locatie: Gerlachus Distillery

Datum: Zaterdag 31 januari 

Tijd: 15:00 uur

Maximaal aantal personen: 10

Prijs per ticket: 25 euro